The Cosmic Carnival

Wanneer je goed luistert, hoor je tussen het gehamer en gezaag in de Keilewerf melodieuze tonen opstijgen. De Rotterdamse band The Cosmic Carnival heeft er namelijk zijn oefenruimte. Compleet met Perzische tapijten, kerstverlichting en een muur van Fender-versterkers.

De zeskoppige band gaat lekker. In 2014 kwam het tweede studioalbum, Mon Cher Amour, uit. Ze sleepten een platencontract bij Innercore Music in de wacht. En ze toeren het land rond als The Cosmic Carnival Express. De kleurrijke formatie wordt daarvoor uitgebreid tot elf muzikanten, die een opzwepende mix van folk, bluegrass, gospel en rock van het podium knallen.

Wat er nog komen gaat? ‘Momenteel werken we aan een dubbel live album’, zegt Nicolas Schuit (1984), frontman en manager van de band. In 2015 komt namelijk van zowel The Cosmic Carnival als van The Cosmic Carnival Express een album uit. ‘Daarna hopen we meer dan ooit te gaan spelen. De theatertoer ligt al vast.’

In de Keilewerf hebben de muzikanten hun lang gedroomde studio gebouwd. Wanneer ze niet op het podium staan, blazen ze ’s avonds graag het stof van de werkbanken. The Cosmic Carnival is dan ook de soundtrack van de Keilewerf.

Website

Facebook

 

Uitgelicht

DE WERF WAAR JE ALLES KAN MAKEN LATEN MAKEN