Studio Met

Studio Met is het creatieve kindje van Nine Perdeck (1990) en Maarten den Breeijen (1989). Een ontwerpstudio waar ze hun liefde voor ambachten en oude productietechnieken combineren met digitaal vakwerk.

Doordat beide zijn opgeleid als industrieel ontwerpers aan de TU Delft rollen er verrassende producten uit hun bijna volledig mobiel gemaakte werkplaats. Te meer omdat Nine aansluitend nog een opleiding meubelmaken deed. Het eerste resultaat is een serie houten lampen, met lasergesneden kapjes. ‘Onze stijl is simpel’, licht ze toe. ‘Versieringen zien je alleen op de plekken waar materialen bij elkaar komen.’

Studio met heeft een hoog do-it-yourself-gehalte. Vandaar dat de twee ontwerpers zoeken naar oplossingen waarbij de klant de laatste hand aan een product kan leggen. Een moertje hier, wat vastklikken daar. Een belangrijk ontwerpprincipe voor de komende collecties. Daar hoort ook bij de voortdurende zoektocht naar betere materialen en technieken.

Nine en Maarten vullen elkaar goed aan, vertelt Nine. ‘Hij is van het nadenken, ik wil snel bouwen.’ Hollen en stilstaan, yin en yang. Daarom dus: Studio met. Binnenkort ook samen met jou? 

info@studio-met.nl

 

 

Uitgelicht

DE WERF WAAR JE ALLES KAN MAKEN LATEN MAKEN