Städler Made
Q&A met Werf’elwind met Pieter Städler van Städler Made: ‘Mijn doel is niet alleen om hele goede outdoor ovens te maken maar om je te laten ervaren hoe leuk het is om met vuur en eten te werken.’ Op zaterdag 9 februari tijdens Keilewerf / Art Rotterdam Week: Tours Open Werf Expo geeft Pieter pizza workshops van €7 p.p. Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief; dan kost het niks! Aanmelden kan onderaan deze website: www.stadlermade.com ?
Waar begon jouw passie voor eten en het ontwikkelen van keuken producten?
Pieter: ‘Mijn passie voor eten was er altijd al. Ik ben van jongs af aan dol op lekker eten. Toen ik voor het eerst op mijzelf ging wonen en voor mezelf moest gaan koken kwam ik er achter hoe leuk ik koken en het bereiden van eten vind. Deze ontdekking kwam tijdens mijn studie aan de Design Academy Eindhoven; ik ging allerlei dingen ontwerpen waarmee ik mijn eten beter, gemakkelijker of leuker klaar kon maken.’
Hoeveel aanpassingen waren er op het prototype (& hoeveel pizza’s heb je daardoor gegeten)?
‘Voordat ik deze oven ging verkopen heb ik een hele tijd een betonnen variant verkocht. Om tot het uiteindelijke ontwerp te komen, heb ik denk ik wel honderden pizza’s gegeten (waarvan de meeste flink verbrand waren). Het moeilijkste van de oven was de warmteverdeling; de boven & onderkant van de pizza moeten namelijk gelijkmatig verwarmd worden. Gezien het vuur onder de pizza is geplaatst, was dit in het begin een grote uitdaging. De eerste pizza’s die ik bakte waren zwart aan de onderkant terwijl de kaas bovenop de pizza nog niet eens was begonnen met smelten.’
Zou je dit je hele leven willen blijven doen of heb je andere dromen?
‘Ik wil pizza’s bakken tot ik erbij neerval, haha. Ik weet zeker dat ik dit de rest van mijn leven blijf doen. Het belangrijkste is dat ik mijzelf blijf uitdagen om nieuwe dingen te leren. Op dit moment leer ik over hoe mijn bedrijf efficiënter ingericht kan worden, hoe ik mensen effectief kan aansturen. Ik geef hiernaast ook les op de Design Academy Eindhoven en ik ben aangesloten bij de Youth Food Academy waar ik zelf weer student ben. Toekomstdromen? Meerdere producten op de markt brengen, verschillende restaurants opzetten. Ik ben voorlopig dus nog niet uitgeleerd.’
Wat kan jij voor andere Werfers betekenen?
‘Samenwerking; ik heb voor meerdere Werfers werkgelegenheid gecreëerd. En eigenlijk nog veel belangrijker: ik organiseer zo nu en dan een pizza feestje. Kom eens proeven; tijdens Art Rotterdam tijdens Keilewerf / Art Rotterdam Week: Tours Open Werf Expo bijvoorbeeld? De pizza workshop is gratis wanneer je je e-mail adres invult op mijn website; wel zo leuk!’
Pieter Städler contacten? Dat kan op info@stadlermade.com of check de website stadlermade.com, it won’t dissappoint you.
#keilewerf #stadlermade #rotterdam #creativehub #outdooroven
Recente reacties