Magic Designz

Van de keukens van Ari en Bazar naar de school- en werkbanken van het Hout- en Meubileringscollege. Het is een gokje, een bestaan als zelfstandig werkend kok inruilen voor dat van meubelmaker. Joost van Gelder (1979) deed juist dat en heeft er geen moment spijt van.

Sinds begin 2014 is Joost fulltime aan de slag als ‘creatief meubelmaker’. Het grootste plezier doe je hem met een blok massief hout dat hij kan verzagen, verlijmen en verwerken. Tot een wandkast bijvoorbeeld of tot een dressoir. De man achter Magic Designz kan evengoed uit de voeten met restmaterialen. In zijn werkplaats krijgt afgedankt hout een tweede leven in een strak ontwerp. Zoals het flitsende spreekgestoelte dat hij voor het Nieuwe Luxor Theater maakte.

De inspiratie en ideeën komen tijdens het surfen. Een sport waaraan Joost verslingerd raakte toen hij in Marokko in de couscous stond te roeren. Na terugkeer in Nederland bleef de passie en daarom volgde hij een cursus surfboards maken van hout. ‘Het is tè waanzinnig om op een plank te staan, die je zelf hebt gemaakt’, aldus Joost. Boards die hij bovendien op bestelling en op maat voor andere surfers maakt. Daar worden in de toekomst steeds meer ecologisch verantwoorde producten in verwerkt, zoals gerecycled hout en materialen uit Rotterdam en omgeving.

Facebook

mail: magicdesignz@outlook.com

Uitgelicht

DE WERF WAAR JE ALLES KAN MAKEN LATEN MAKEN