Guyot Duquesnoy

Een werkplaats, kantoor en lounge ineen. Guyot Duquesnoy (1982) bouwt in de Keilewerf zijn perfecte hang out. Thuis liep de industrieel ontwerper tegen de grenzen aan van wat mogelijk is. En op ‘t werk, waar Guyot zich bezigt met tekenen, mist hij het maken zelf.

De kiem om dingen te creëren, werd al vroeg gelegd. ‘Ik ben opgegroeid met alles zelf maken en repareren’, licht Guyot toe. Vandaar dat hij zich erg kan opwinden over producten die niet functioneren. Denk aan de nog altijd lekkende thee- en koffiekannen of een kaasschaaf die niet schaaft, zelfs als het zogezegd design is.

Guyot hoort klanten regelmatig zeggen: ‘Hee, mijn concurrent heeft zus en zo. Dat wil ik ook.’ Als ontwerper wil hij vooral producten toevoegen aan wat er al is, die niet enkel een kopie zijn. Daarbij werkt Guyot het liefste met hout en schuwt massaproductie. Zo legt hij zich toe op het maken van meubels en lampen, maar een bijzonder vogelhuisje kan net zo goed.

Over die werkplaats gesproken: dat is een huzarenstukje. Met openslaande deuren, veel glas, oog voor detail. En weet je wat? Vrijwel alles is gevonden op de Rotterdamse straten.

guyot@guyotduquesnoy.com

www.guyotduquesnoy.com

Uitgelicht

DE WERF WAAR JE ALLES KAN MAKEN LATEN MAKEN