Florian Borstlap & Ko de Kok

Delen hun atelier op de Keilewerf 1 en maken samen ‘De Ambachtelijke Frituurcollectie’: vette kunst om je vingers bij af te likken. De snack kunstwerken van Florian en Ko zijn haast niet van echt te onderscheiden. Deze snacktaculaire collectie bevat onder andere hyper realistische tekeningen van frietjes met mayo, ijsjes met discodiplijst, designer snack-sieraden, keramieken kroket-sculpturen voor aan de wand en nog veel meer.

~

Ko de Kok (Lewedorp 1981) is een tekenaar (en tekenleraar op aanwvraag), tatoeëerder, dichter en performer die de vanzelfsprekendheid van onze waarneming met speelse kracht aanpakt. Zijn gedetailleerde, geconcentreerde tekeningen bevatten technische perfectie om toeschouwers uit te dagen om het werk nader te bekijken. De combinaties van alledaagse, herkenbare beelden vormen opeens een vervreemdende, absurde wereld die uitnodigt om een eigen verhaal te creëren in de stroom van beelden waar we tegenwoordig aan blootgesteld worden.

~

Hij, Florian Borstlap (1983), is een multidisciplinaire kunstenaar en voormalig zeeman met een uitgebreid portfolio van grensverleggende theaterconcepten, waaronder ‘The Performance Bar’ en hyperrealistische Pop Art. Van jongs af aan reisde hij met zijn ouders de wereld rond, waardoor hij leerde dat een theatrale aanwezigheid hem kon geven wat hij nodig had om mensen te vermaken en te inspireren. Deze avontuurlijke levensstijl ging door toen hij eerste stuurman werd op koopvaardijschepen, waardoor hij veel leerde van verschillende culturen, wat hem inzicht en plezier gaf, evenals onschatbare werkethiek, technische vaardigheden en onafhankelijkheid.

Tussen 2004 en 2019 combineerde hij zijn nautische carrière met zijn artistieke bezigheden, waarna hij met trots fulltime kunstenaar werd. Door reflectie en ondeugende verkenning verlegt hij graag de grenzen van normen en vindt hij bevrijding. Zijn werkmethoden omvatten reflectie op religie, mythologie en sociale structuren, het verkennen van de machtsdynamiek van plezier of overgave, en het verleggen van grenzen om inzicht te krijgen in het sociale en intrinsieke redeneren van de mens, en dat alles zonder het belang van ironie te vergeten. Zijn werk drukt zijn liefde voor het leven uit en heeft als doel anderen te inspireren.

Website

Facebook

Instagram

Uitgelicht

DE WERF WAAR JE ALLES KAN MAKEN LATEN MAKEN