Art in Marble

Geen enkele Griek zou er op voorhand voor tekenen om in een loods in Rotterdam-West marmer te beitelen. Kiriakos Didaskalou (1977) besloot juíst dit te doen. ‘Ik kwam aan op Rotterdam Centraal Station en wist het zeker’, zegt “Kiri”, ‘hier wil ik werken.’ En zo geschiedde. In werkplaats De Keilewerf legt hij zich volledig toe op zijn passie: beeldhouwen, het liefst in marmer, maar graniet of hout kan ook.

Kiriakos is geboren en getogen in Drama, een met steengroeves omgeven dorpje in het noorden van Griekenland. Na het afronden van de middelbare school leerde hij al snel dat werken met zijn handen hem meer opleverde dan een neus in de boeken. In beeldhouwen vond hij een manier om zich te uiten. In marmer een gesteente dat daar het beste bij past.

In de Maasstad werkt Kiriakos als zelfstandig beeldhouwer. Zowel abstracte, vrije als meer traditionele vormen en werkzaamheden kun je aan de tengere Griek toevertrouwen. In Dubai herstelde hij een volledig marmeren moskee en in Griekenland een oude tempel.

‘In plaats van een klus naar Hongarije uit te besteden, kunnen Nederlandse fabrieken nu bij mij aankloppen’, aldus Kiriakos. ‘Ik lever kwaliteit én hou van mijn werk.’ Bijzonder handig dus dat hij die marmeradresje in Drama nog heeft.

 

Uitgelicht

DE WERF WAAR JE ALLES KAN MAKEN LATEN MAKEN