Arjan Elenbaas

Mijn naam is Arjan Elenbaas.
Ik ben een tekenaar gespecialiseerd in het maken van zeefdrukken.

Werkwijze
Aan de hand van een foto maak ik een schets. Die schets gebruik ik als basis voor het tekenen van alle kleurlagen. Voor iedere kleurlaag maak ik één tekening. Deze kleurlagen zet ik, door middel van een belichtingsproces, als sjablonen op een fijnmazige zeef in een raamwerk; een zeefdrukraam. Voor iedere kleur één zeefdrukraam.
Hierna druk ik de inkt in de gewenste kleur door de juiste zeef in de gewenst oplage. Door dit proces laag voor laag te herhalen, ontstaat het uiteindelijke beeld.

De zeefdrukramen zijn herbruikbaar; na het drukken van de gewenste oplage kan het sjabloon verwijderd worden waardoor het raam bruikbaar is voor de volgende kleur. Het belichtingsproces wordt dan herhaald met de volgende tekening.
Belangrijk is om voor aanvang van het drukproces de oplage te bepalen. Het belichten en schoonmaken vergt veel tijd en geduld en voor het drukken van een extra oplage moet het gehele proces opnieuw herhaald worden.

Al met al een arbeidsintensief proces, met als voordeel dat het maken van meerdere afdrukken zeer goed mogelijk is, wat de prijs per prent relatief laag houdt.

Het proces is van het begin tot het einde volledig handmatig, wat voor een ambachtelijk en authentiek product zorgt.

Contactgegevens:

Website: www.arjanelenbaas.nl

E-mail: info@arjanelenbaas.nl

Tel: 06-22961979

Instagram: arjanelenbaas

Facebook: arjanelenbaas

Uitgelicht

DE WERF WAAR JE ALLES KAN MAKEN LATEN MAKEN