Albert Potgieter Designs

Q&A met Albert Potgieter: ‘Handgemaakte, authentieke ontwerpen zijn prachtig maar deze worden door het combineren van liefdevolle restauratie en upcycling nog veel mooier.’ Kom kijken naar Albert zijn werk op 09-02 tijdens het Open Werf; ook hij heeft open huis!

◾ Hoe kwam je in aanraking met het werken met hout?

‘In 2015 in Zuid-Afrika maakte ik een aantal houten stands voor mijn eigen bruiloft omdat ik er iets van mijzelf in wilde stoppen. Toen mijn vrouw en ik verhuisden naar Rotterdam in 2017 begon ik oude en afgedankte meubels en hout up te cyclen, een poging om het oude een hernieuwde bestemming te geven. Veel van mijn ontwerpen worden geïnspireerd door de dingen die ik zie. De wereld door mijn ogen, architectuur, natuur; voor mij allemaal belangrijk inspiratiebronnen. Vaak neem ik hiervan stukjes om die verschillende dingen in mijn designs te stoppen.’

◾ Geboren en getogen in Zuid-Afrika, inmiddels Rotterdammer. Welke invloed heeft jouw Afrikaanse achtergrond op de designs die je maakt?

‘Mijn achtergrond, waar ik ben opgegroeid en mijn fysiotherapeutische achtergrond heeft een grote invloed op mijn werk en reis. Zuid-Afrika zal altijd de plek blijven waar mijn droom begon. Deze reis is er voor mij een die blijft groeien en steeds weer doorontwikkelt. Veel verschillende momenten tijdens deze reis hebben mijn pad en mij gevormd en mij naar de plek gebracht waar ik nu ben in mijn bedrijf en als persoon.

◾ Wat zijn je toekomstdromen wat betreft Albert Potgieter Designs?

‘Mijn hele bedrijf is gebaseerd op het principe van teruggeven in welke vorm dan ook. Mijn doel is om een bedrijf neer te zetten waar mensen met veel motivatie en minder mogelijkheden, de mogelijkheid te kunnen bieden om op eigen tempo en manier te kunnen leren. Ik hoop hen een plek aan te kunnen te bieden waar zij kunnen floreren, nieuwe skills leren. Dat is mijn droom en voelt als mijn roeping.

◾ Wat ga je laten zien op het Open Werf en wat is daar bijzonder aan?

Het ontwerp wat ik ga laten zien heet de OPTIQUE bank; Frans voor gezichtsstandpunt of optiek. Het achterliggende idee voor OPTIQUE ontstond toen ik met multiplex werkte. Ik heb een aantal stukken hout gezaagd, vervolgens gedraaid en vervolgens aan elkaar gelijmd. In dat proces ging ik hout op een heel andere manier zien. Voor mij bleek dat een verandering van perspectief en de manier waarop je naar iets kijkt te veranderen je een geheel ander inzicht kan geven. Het ontwerp van deze bank startte toen mijn collega mij stukken mahoniehout bracht. Hierop heb ik een aantal designs bedacht, en tijdens dit proces te focussen op perspectief en het creëren van een optische illusie.

Contactgegevens

Website: www.albertpotgieter.com

E-mail: admin@albertpotgieter.com

Tel: 06-15521909

Facebook: Albert Potgieter Designs

Instagram: Albert Potgieter Designs

 

 

DE WERF WAAR JE ALLES KAN MAKEN LATEN MAKEN